Astaksantiinia luonnon lähteistä
Muun muassa äyriäiset ja lohi saavat värinsä astaksantiinista käyttäessään ravinnokseen silakkaa ja kilohailia. Silakka ja kilohaili taas syövät valtameren mikroleviä, jotka tuottavat astaksantiinia. Merenelävien astaksantiini sitoutuu niiden lihaksiin ja kehon pinnalle, jolloin ne saavat astaksantiinin punertavan värin. Flamingot saavat myös värinsä astaksantiinista, koska ne syövät äyriäisiä ravinnokseen. Ihmiselle luontaisia astaksantiinin lähteitä ovat siis äyriäiset ja lohi.
Astaksantiinivalmisteet
Astaksantiinin ainutlaatuisen molekyylirakenteen ansiosta se läpäisee elimistön solukalvot ja asettuu lipidikerrosten väliin. Astaksantiinin tutkitut terveysvaikutukset ovat tästä syystä hyvin vakuuttavia. Astaksantiinin vaikutusta on tutkittu esimerkiksi immuunijärjestelmään, verenkiertoon ja silmien terveyteen. Astaksantiinille ei ole annettu virallista suositusta vuorokausiannoksesta, mutta lisäravinteissa yleisesti annostukseksi on suositeltu 4-10 mg.
Astaksantiinivalmiste suositellaan nautittavaksi ruokailun yhteydessä imeytymisen tehostamiseksi ja ateriaan olisi hyvä sisältyä samalla hyvälaatuista rasvaa.
Tutustu valikoimaan ja tilaa suosikkisi!