Gammalinoleenihappo on omega-6-rasvahappo
Gammalinoleenihappoa esiintyy esimerkiksi herukoiden ja helokkien siemenissä sekä vähäisiä määriä lihassa ja kananmunassa. Alfalinoleenihappo on gammalinoleenihapon isomeeri eli sillä on sama molekyylikaava, mutta eri rakenne.
Gammalinoleenihappoa tarvitaan DGLA:n (dihomo-gammalinoleenihapon) ja arakidonihapon (AA) syntymiseen, jotka osallistuvat solukalvojen ja kudoshormonien rakentamiseen. Gammalinoleenihappoa syntyy pieniä määriä ihmisen elimistössä linolihaposta. Ikääntyminen, tietyt sairaudet ja infektiot kuitenkin hidastavat tätä synteesiä. Tästä syystä GLA:ta käytetään yleisesti ravintolisänä.
Gammalinoleenihaposta on tehty lukuisia laadukkaita tutkimuksia, mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tai GLA:n käyttötarkoituksista elintarvikelain alaisena toimijana enempää.
Tutustu GLA-tuotteisiin!