Kokoelma: GLA

GLA on monityydyttymätön rasvahappo

Gammalinoleenihappo (GLA) on omega-6-rasvahappo ja monityydyttymätön rasvahappo, jota esiintyy etenkin helokkien ja herukoiden siemenissä sekä vähäisiä määriä myös eläinrasvoissa, lihassa ja kananmunissa. GLA ei ole välttämätön rasvahappo, koska ihmiselimistö kykenee muodostamaan sitä pieniä määriä linolihaposta. Tutustu GLA-tuotteisiin!

8 Results found for 'GLA'
Järjestä
Osuvuus
Hinta, matalasta korkeaan
Hinta, korkeasta matalaan
Nimi, A-Ö
Nimi, Ö-A
Arvostelut, matalasta korkeaan
Arvostelut, korkeasta matalaan
Vanhimmasta uusimpaan
Uusimmasta vanhimpaan
Items per page : 36
12
24
36
1 

Gammalinoleenihappo on omega-6-rasvahappo

Gammalinoleenihappoa esiintyy esimerkiksi herukoiden ja helokkien siemenissä sekä vähäisiä määriä lihassa ja kananmunassa. Alfalinoleenihappo on gammalinoleenihapon isomeeri eli sillä on sama molekyylikaava, mutta eri rakenne.

Gammalinoleenihappoa tarvitaan DGLA:n (dihomo-gammalinoleenihapon) ja arakidonihapon (AA) syntymiseen, jotka osallistuvat solukalvojen ja kudoshormonien rakentamiseen. Gammalinoleenihappoa syntyy pieniä määriä ihmisen elimistössä linolihaposta. Ikääntyminen, tietyt sairaudet ja infektiot kuitenkin hidastavat tätä synteesiä. Tästä syystä GLA:ta käytetään yleisesti ravintolisänä.

Gammalinoleenihaposta on tehty lukuisia laadukkaita tutkimuksia, mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tai GLA:n käyttötarkoituksista elintarvikelain alaisena toimijana enempää.

Tutustu GLA-tuotteisiin!