Kokoelma: Makeuttaminen

Vaihtoehtoja valkoiselle sokerille

Makeuttamiselle on monia vaihtoehtoja. Aina ei tarvitse käyttää valkoista sokeria, vaan sen voi korvata esimerkiksi hunajalla, kookossokerilla, ruokosokereilla, siirapeilla tai stevialla. Vaihtoehtoja löytyy! Tutustu Hyviksen valikoimaan ja löydä lempimakeuttajasi.

Kuinka vähentää ja korvata valkoista sokeria? 

Paljon käytettyä valkoista taloussokeria voi korvata useammallakin vaihtoehdolla. Tummat sokerit, kuten ruoko- ja raakaruokosokeri ovat taloussokeria aromikkaampia, mutta niitä voi käyttää samassa suhteessa kuin taloussokeria. Ne sopivat mainiosti leivontaan ja ruoanlaittoon. 

Leivonnassa ja ruoanlaitossa käytettävän sokerin määrää on helppo vähentää

Siirapillakin voi korvata sokeria. Puoli desilitraa siirappia vastaa yhtä desilitraa sokeria. 
Hunajalla taasen voit korvata sokeria leivonnassa ja teen joukossa. Hunaja on sokeria makeampaa, joten yhden desilitran korvaamiseen riittää 1/4 tai 1/2 desilitrasta. Vaahdotettaessa siirappi ja hunaja kuitenkin käyttäytyvät eri tavalla kuin sokeri. Siirappi jättää vaahdon löysemmäksi ja sillä olisi hyvä korvata sokerista vain noin kolmannes. Hunajan kanssa sokerista kannattaa korvata vain puolet. 

Muita makeuttajia

Edellä mainittujen lisäksi löytyy muitakin makeutukseen sopivia! Tällaisia ovat esimerkiksi kookossokeri, erilaiset steviat, erilaiset ksylitolit (kuten mustikka ja puolukka), sekä koivusokeri

Tutustu Hyviksen valikoimaan ja löydä omat lempituotteesi!