Glutationilla on antioksidanttisia vaikutuksia
Glutationi eli glutamyylikysteinyyliglysiini on aminohapoista koostuva tripeptidi. Glutationi muodostuu glutamiinihaposta, kysteiinistä ja glysiinistä. Se suojelee kehoamme monella tavalla muun muassa sitoutumalla mutageenisiin yhdisteisiin, ylläpitämällä yleisimpien antioksidanttien eli C- ja E-vitamiinien sekä beetakaroteeinin tasoja hyvinä, osallistumalla DNA:n synteesiin ja korjaukseen sekä parantamalla immuniteettia.
Glutationin lähteet
Solumme tuottavat glutationia itse ja sitä saadaan myös ravinnosta. Hyviä glutationin lähteitä ovat täysin tuoreet ja pakastetut hedelmät ja marjat. Vihanneksista hyviä lähteitä ovat mm. kaalit ja avokado, ja pähkinöistä saksanpähkinät. Pähkinöitäkään ei tule kuumentaa, sillä kuumennettaessa glutationi tuhoutuu. Glutationia on saatavilla myös ravintolisänä.
Tutustu valikoimaamme!