Kokoelma: Inkivääri

Inkivääri on vanha maustekasvi

Inkivääri (Zingiber officinale) on Intiassa ja Kiinassa tuhansia vuosia viljelty monivuotinen maustekasvi. Suomeen inkivääriä tuodaan pääasiassa Perusta ja Kiinasta. Tutustu ja tilaa!

Inkiväärin vaikuttavat aineet

Inkivääristä noin 1–3 % on eteeristä öljyä, 8–8 % lipidejä ja noin 9 % proteiineja sekä tärkkelystä. Inkiväärin eteerisen öljyn pääkomponentit ovat zingibereeni (n. 30 %) ja bisboleeni.

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi inkiväärin vuoden 2006 rohdoskasviksi.

Inkiväärin hyödyistä on tehty runsaasti laadukkaita tutkimuksia, mutta harmiksemme emme voi elintarvikelain alaisena toimijana kertoa niistä tai inkiväärin käyttötarkoituksesta enempää.