25 Results found for 'Omega-6'
Järjestä
Osuvuus
Hinta, matalasta korkeaan
Hinta, korkeasta matalaan
Nimi, A-Ö
Nimi, Ö-A
Arvostelut, matalasta korkeaan
Arvostelut, korkeasta matalaan
Vanhimmasta uusimpaan
Uusimmasta vanhimpaan
Items per page : 36
12
24
36
Linolihappo on ihmiselle välttämätön rasvahappo
Omega-6-rasvahapot ovat pääasiassa siemenistä ja vihanneksista saatavia monityydyttämättömiä rasvahappoja, joita on runsaasti monissa kasviöljyissä, kuten soija-, auringonkukka- ja maissiöljyssä.
Omega-6-rasvahapoista linolihappo on ihmiselle välttämätön rasvahappo, jota elimistö ei itse pysty valmistamaan. Linolihappo muuntuu elimistössä gammalinoleenihapoksi (GLA) ja arakidonihapoksi (AA), jota on myös mm. lihassa ja joissakin lämpimän veden kaloissa. Linolihappo edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina.
GLA:ta ei ole ihmisen ravinnossa lukuun ottamatta äidinmaitoa. Linolihappo muuntuu elimistössä GLA:ksi ja GLA:ta myös valmistetaan lisäravinteeksi helokkiöljystä, mustaherukan siemenistä ja purasruohon eli kurkkuyrtin siemenöljystä.
Suositeltavaa on nauttia omega-6-rasvahappojen kanssa omega-3-sarjan rasvahappoja. Liiallinen omega-6-rasvahapon saanti voi aiheuttaa kehossa tulehdusta, mutta riittävän omega-3-rasvahappojen saanti kumoaa omega-6-rasvahappojen mahdollisia haitallisia vaikutuksia.
Hyväksytyt terveysväitteet
- Linolihappo edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina