Monipuolinen valikoima kaakaotuotteita
Täältä löydät kaakaojauheet, kaakaonibsit, kaakaomassat, kaakaopavut, kaakaovoit sekä muut raakasuklaan valmistamiseen tarvittavat tuotteet. Raakasuklaan tekemisessä vain mielikuvitus on rajana – kokeile rohkeasti lisätä joukkoon eri marjoja ja pähkinöitä! Mikäli haluat nauttia raakakaakaotuotteita mahdollisimman helposti, raakakaakao sopii mainiosti myös smoothien joukkoon.
Raakasuklaan valmistusohje
- 100 g kaakaovoita
- 25 g kaakaojauhetta
- 25 g agavesiirappia (myös vaahterasiirappi, tavallinen / intiaanisokeri sopii)
- ripaus suolaa (ruususuola, kristallisuola tai himalajansuola parasta)
- mausteeksi ripaus aitoa vaniljaa
1) Sulata kaakaovoi hitaasti esim. kerroskattilassa, jotta se ei pala pohjaan. Rasvan lämpötila ei saisi nousta 40 astetta korkeammalle. Sulaminen nopeutuu, jos rasvan vuolee tai leikkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi laittaessaan sen kattilaan.
2) Sekoita sulaneen rasvan joukkoon kaakaojauhe, makeutusaine, suola ja mausteet. Jos käytät makeutusaineena agavesiirappia tai vaahterasiirappia, suklaasta tulee pehmeämpää kuin käytettäessä intiaanisokeria tai muuta sokeria.
3) Kaada sula, hyvin sekoitettu massa ohueksi kerrokseksi esim. laakealle muovilautaselle, josta sen saa hyvin irti lautasta vääntelemällä.
4) Laita lautanen pakastimeen tai jääkaappiin, kunnes massa on täysin kovettunut.
Voit muuttaa määriä vapaasti sekä lisätä joukkoon pähkinöitä tms. löytääksesi oman täydellisen ja terveellisen suklaanautintosi.