Kokoelma: Ruusunmarja

Ruusunmarja on erinomainen C-vitamiinin lähde

Ruusunmarja on vähemmän käytetty, mutta erittäin monipuolinen marja. Ruusunmarja on tunnettu erityisesti hyvänä C-vitamiinin lähteenä. Ruusunmarjassa on myös yhtä paljon beetakaroteenia kuin porkkanassa ja enemmän antioksidanttina toimivaa lykopeenia mitä tomaatissa, ja lisäksi se sisältää runsaasti kuituja. Ruusunmarjoja voi käyttää ruoanlaitossa sellaisenaan tai lisätä jauheena tai rouheena vaikkapa aamupuuron tai smoothien sekaan. Ruusunmarjaa käytetään myös kosmetiikassa sekä ravintolisissä C-vitamiinin ja antioksidanttien lähteenä. Kokeile ja ihastu ruusunmarjan tehoon!

Ruusunmarja on oikea C-vitamiinipommi

Ruusunmarja (toiselta nimeltään kiulukka) sisältää paitsi C-vitamiinia, myös muita tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Sata grammaa ruusunmarjaa sisältää jopa 601 mg C-vitamiinia, joka on yli 14-kertainen määrä ihmisen päivittäistarpeesta. Ruusunmarjassa on lisäksi hyvin runsaasti A-vitamiinin esiastetta, beetakaroteenia (6 300 µg/100 g) ja antioksidanttina toimivaa lykopeenia. Ruusunmarja sisältää myös runsaasti ravintokuitua: sitä on vähintään yhtä paljon kuin ruisleivässä. Muita ruusunmarjan sisältämiä tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita ovat E-vitamiini, kalium, kalsium, magnesium sekä rauta.

Ruusunmarjasato korjataan syksyllä

Ruusunmarjasato on parhaimmillaan syksyllä. Kurtturuusut valmistavat tyypillisesti suurimman sadon Suomessa menestyvistä ruusuista. Ruusunmarjasta voi valmistaa esimerkiksi smoothieta, kastikkeita ja soseita. 

Tutustu valikoimaan!