Gluteeniton mutakakku maistuu kaikille, koska vehnäjauhon paikan ottavat mantelijauhot tekevät siitä aivan uskomattoman mehevän. Uskalla jättää gluteeniton mutakakku keskeltä suussasulavan tahmeaksi!
Ainekset Gluteenittomaan mutakakkuun
- 200 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 4 kpl munaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl appelsiinin kuorta (raastettuna (halutessasi))
- 2 dl hienojakoisia mantelijauhoja (esim. Urtekram)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl voita
- 1 rkl mantelijauhetta
- Koristeeksi 1 tl tomusokeria
Gluteeniton mutakakku leivotaan näin:
- Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm pohjalle), tai vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Jauhota mantelijauhoilla.
- Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon.
- Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
- Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta keskeltä mehevä.
Tarjoa tomusokerilla hunnutettuna tai vaniljajäätelön kanssa. Vinkki! Voit leipoa gluteenittoman mutakakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Peitä gluteeniton mutakakku hyvin, jotta se säilyy mehevänä.
Resepti on A-lehtien, kakun kuvan on ottanut Timo Pyykkö. Resepti on julkaistu toukokuun 2019 Voi Hyvin -lehden välissä ilmestyneessä Hyvis -lehdessä