HydroCurc® – maailman imeytyvin kurkumiini!

HydroCurc® – maailman imeytyvin kurkumiini!

Suomalaisen Natura Median uutuustuote, Curcumin-kapselit sisältävät maailman imeytyvintä kurkumiinin muotoa, HyrdroCurc® -kurkumiinia. Tästä blogikirjoituksesta löydät vastaukset ajankohtaisiin kysymyksiin: Miksi kurkumiini on niin suosittua ravintolisissä? Millaisia haasteita kurkumiinin imeytyvyydessä yleisesti on? Millä perusteella HyrdroCurc® on maailman ykkönen?

Kiinnostava kurkumiini

Kurkumaa (Curcuma longa) kasvatetaan yleisesti Aasiassa. Kasvin kirkkaan keltaista juurta käytetään perinteisenä mauste- ja terveyskasvina ympäri maailman. Kuivattu kurkumajuuri sisältää tyypillisesti 2-4 % luonnollisia fenoleja, kurkuminoideja. Kurkuminoideista merkittävin on kurkumiini, jota kurkuminoideista onkin suurin osa.

Kurkumiinin katsotaan olevan kurkuman monipuolisten hyötyjen takana. Tässä vain muutamia kurkumaan liittyvistä hyödyistä:

  • tukee nivelten ja luuston terveyttä (EFSA:n sallittujen terveysväitteiden odotuslistalla M-2008-1061 3748)
  • tukee ruoansulatusta (M-2008-1061 2252)
  • antioksidantti (M-2008-1061 4009)
  • tukee verenkiertoa (M-2008-1061 4010)
  • tukee hermoston toimintaa (M-2008-1061 4014)
  • tukee maksan terveyttä (M-2008-1061 3908)
  • tukee keuhkojen/hengitysteiden terveyttä (M-2008-1061 4011)

Kurkumiinin haasteet

Kurkumiini on aineena haasteellista, sillä se on erittäin voimakkaasti vettä hylkivää eli hydrofobista. Kurkumiini ei sellaisenaan liukene veteen juuri lainkaan tai myöskään imeydy elimistöön, niin että verestä olisi mitattavissa varteenotettavia kurkumiinipitoisuuksia. Kurkumiinin imeytymishaasteeseen on kokeiltu monenlaisia apukeinoja. Viimeisimpien tutkimusten tuloksena on nyt syntynyt Australiassa kehitetty HydroCurc®. Mittaukset osoittavat, että HydroCurc®:illa on ylivoimainen imeytyvyys kaikkiin muihin kurkumiineihin verrattuna.

HyrdroCurc® on maailman ykkönen

HydroCurc® -kurkumiinissa on käytetty LipiSperse®-teknologiaa (engl. sanoista lipid ja dispersion). Se on australialaisen Pharmako Biotechnologies -yhtiön kehittämä yhdistelmä, jota voidaan käyttää hydrofobisten raaka-aineiden imeytymistä edistämään. Siinä öljyhakuiset kurkumiinihiukkaset yhdistetään luonnollisiin rasvahappoihin, jolloin kurkumiini sekoittuu tasaisesti nesteeseen eli dispergoituu. LipiSperse® myös suojaa mahan happamassa ympäristössä kurkumiinia hidastaen sen hajoamista.

LipiSperse® on erittäin luonnollinen tapa parantaa imeytyvyyttä – HydroCurc®-kurkumiinissa sen osuus on 10 %. Se perustuu kasvirasvahappoihin ja niiden emulgoivaan vaikutukseen, eli HydroCurc® ei sisällä esim. piperiiniä. Mittauksissa HydroCurc®-kurkumiinilla havaittiin olevan jopa nelinkertainen imeytyvyys eräisiin muihin korkean biosaatavuuden kurkumiinivalmisteisiin verrattuna*!

Ainutlaatuisen korkea imeytyvyys mahdollistaa myös paremman hyötysuhteen pienemmällä annostuksella. Kaksi Natura Median Curcumin-kapselia sisältää 600 mg HydroCurc®-kurkumavalmistetta, josta itse kurkuminoideja on 510 mg. Curcumin-kapselit ovat pienen kokonsa ansiosta myös helpommin nieltäviä. Tuote on valmistettu Natura Median omassa tuotannossa Raisiossa.

*880 mg annostuksella HydroCurc®:ia kurkuminoidien pitoisuus veriplasmassa oli 807 ng/ml.

Löydä maitohappobakteeri, jonka vaikutuksen tunnet!

Stressi kuluttaa kehoa – näin tuet jaksamista ravitsemuksen avulla

Näitä luetaan

Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Ecolomega – ultratuoretta ja raikasta öljyä suoraan kalasta!
Mitä seikkoja kannattaa ottaa huomioon kalaöljyvalmistetta valittaessa, ja miksi olemme täysin vakuuttuneita,...
Tarjoa lapsellesi parasta
Yhä useampi vanhempi haluaa huolehtia lapsensa hyvinvoinnista entistä puhtaammin ja luonnollisemmin.
Suomalainen Leader – innovatiiviset urheiluravinteet ja eväät aktiiviseen elämään!
Leader on olemassa, jotta sinulla olisi mahdollisuus aktiiviseen ja terveelliseen, kokonaisvaltaisesti...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.