Kinderpiirakka ja -kakku reseptit nostavat suosiotaan aina näin pääsiäisen korvilla. Kyseessä on kakku, joka nimeltään sopii hyvin pääsiäiseen jolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä itse kinder-munien kanssa. Voisi kai sanoa, että tämä on vähän hienostuneempi versio perinteisistä mokkapaloista. Kindermunaa se muistuttaa taas väritykseltään. Gluteenittomuutta siitä ei edes huomaa.
Tämä kakku on helppo tehdä, pohjakin valmistuu vain sekoittamalla kaikki aineet yhteen ja laittamalla uuniin. Maultaan se on makeaakin makeampi, pellillisestä kakkua riittää koko suvulle, sillä suurta palaa ei tarvita, kun on jälkiruokamaha jo täytetty!
Tarvitset:
- 3 dl sokeria
- 2,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 dl kuumaa, kiehuvaa vettä
- 150 g sulatettua voita
- 2 kananmunaa
Toimi näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, vuoraa suorakaiteen muotoinen lasivuoka leivinpaperilla. Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, tee kakku kaksinkertaisena.
- Laita vesi kiuhumaan vaikka vedenkeittimeen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää kuuma vesi ja sulatettu voi kuivien aineiden joukkoon, sekoita.
- Lisää kananmunat viimeiseksi. Sekoita hyvin ja kaada taikina vuokaan.
- Paista uunissa noin 30 minuuttia. Älä paista liikaa, jottei kakusta tule liian kuivaa.
Kun pohja on tullut uunista, anna sen jäähtyä. Jos voit, niin laita se jääkaappiin seisomaan seuraavaan päivään, jolloin maku tiivistyy ja kakusta tulee mehukas.
Valkoinen voikreemiin tarvitset:
- 100 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
- 3,5 dl tomusokeria
- 2 tl vanilijasokeria
- 1 munan keltuainen
Tee näin:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
- Lisää joukkoon keltuainen ja vatkaa vielä hetki.
- Levitä kreemi jäähtyneen kakun päälle.
Päälle:
- 100 g tummaa suklaata (Huom. tarkista että suklaa on gluteenitonta)
Sulata suklaa ja pursota kreemin päälle haluamaasi muotoon.
Ei muuta kuin makiata pääsiäistä kaikille :) Muistakaahan haalia jo sitruunat kaappiin, vappusimat pitää laittaa meinaan tulille…