Tarvitset:
- gluteenittomia canneloneja (noin 2 kpl/henkilö)
- 1 sipuli
- 300 g luomujauhelihaa
- 1 porkkana
- puolikas kesäkurpitsa
- jauhelihaan oman maun mukaiset mausteet
- 200 g creme fresh
- 100 g juustoraastetta
- 200 g tomaattimurskaa
- 100 g juustoraastetta
Ohje:
Aloita valmistamalla täyte.
- Pilko sipuli, raasta porkkana ja kesäkurpitsa.
- Itketä keskurpitsaraaste lisäämällä siihen ripaus suolaa, jonka jälkeen anna sen seistä hetken ja purista ylimääräinen vesi pois.
- Kuullota sipulit pannulla ja lisää sekä ruskista jauheliha. Lisää mausteet.
- Lisää porkkana ja kesäkurpitsaraaste. Anna paistua hetken ja ota sitten levy pois päältä.
- Lisää juustoraaste ja creme fresh, sekoita. Tarkista maku.
- Täytä cannelonit. Jos täytteesi on sileän tahnamaista, voit käyttää apunasi pursotinpussia. Itse käytin täyttöön pikkulusikkaa. Pikkulusikan käyttäminen vie aikaa, mutta kun löytää oikean tekniikan, täyttäminen onnistuu helposti. Pidin putkea kädessäni niin, että sen toinen pää oli kämmentäni vasten ja täytin cannelonin pikkulusikalla ylöspäin osoittavasta päästä käsin. Lopuksi tiivistin täytteen lusikalla.
- Täyttämisen jälkeen, aseta cannelonit vierekkäin uunivuokaan, peitä ne tomaattimurskalla ja lisää päälle vielä juustoraaste.
- Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.
- Ota cannelonit pois uunista, kun juusto on muuttunut mukavan kullanruskeaksi ja cannelonit tuntuvat haarukalla kokeiltuna kypsiltä. Anna vetäytyä vielä hetken ja nauti raikkaan salaatin kanssa.
Gluteenittomat cannelonit ovat mitä parasta uuniruokaa näin syksyn kynnyksellä. Cannelonit voi myös täyttää valmiiksi jo edellisen päivänä ja kypsentää uunissa tomaattimurskan kera seuraavana päivänä.