Taikina:
- 2 luomukananmunaa
- 5 dl kookosmaitoa
- 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 tl laadukasta suolaa
- 0,5 tl vanilijajauhetta
- 2 rkl luomurypsiöljyä
- noin 1 dl vichyä
- luomuvoita paistamiseen
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito. Sekoita hyvin.
- Yhdistä kaikki kuivat aineet kulhossa keskenään ja vatkaa ne kananmuna-maitoseoksen joukkoon.
- Lisää lopuksi öljy ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan tekeytyä vähintään puolisen tuntia, kauemminkin, mikäli sinulla on aikaa.
Ennen kuin alan paistaa lettuja, lisään taikinaan aina vähän vichyä. Vichyä kannattaa lisätä sen verran, että turvonneesta taikinasta tulee hippasen kevyempää. Voissa pannulla paistaen ja vichyn avulla letuista tulee ihanan ohuita ja rapsakkareunaisia.
Ei muuta kuin kokeilemaan ja nauttimaan!
P.S. Itse käytin lettuihin kookosta pelkästään maidon muodossa, mutta jos haluat letuista oikein kookospitoiset, kokeile rypsiöljyn tilalla kookosöljyä ja jauhojen tilalla kookosjauhoja. Kookosmaitohan on siinä mielessä erinomainen tuote, että se sopii myös maitoallergisille.