Tarvitset
- 200 g manteleita
- 3 dl hampunsiemeniä
- 1 dl maapähkinävoita
- 0,5 dl juoksevaa kookosöljyä
- 0,5 dl inkiväärisiirappia
- 1 tl vaniljauutetta
- 0,5 tl suolaa
- 50 g tummaa suklaata/raakasuklaata
- Sulata kookosöljy juoksevaksi.
- Pilko mantelit pienemmiksi joko tehosekoittimella tai ihan perinteisesti kaulimella hakkaamalla (manteleiden ollessa pussin sisällä). Älä kuitenkaan tee niistä jauhoa, vaan mukavaa suuhun sopivaa murskaa.
- Pilko myös tumma suklaa/raakasuklaa sopivaksi rouheeksi.
- Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään.
- Vuoraa leivinpaperilla minkä tahansa mallinen vuoka ja painele seos sen pohjalle tiiviisti. Käytä kätesi ja taikinan välissä toista leivinpaperia, jotta paineleminen sujuu helposti.
- Anna kovettua jääkaapissa ainakin muutama tunti.
- Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja tarjoa jääkaappikylmänä. Säilytä tätä hamppuherkkua muutenkin kylmässä.