Black Fridayna kaikki on ihan pimeetä: hinnat on pimeitä, tarjoukset ovat pimeitä, ulkona on pimeää – jopa keittiössä voi tehdä jotain ihan pimeää! Nimittäin tunkea jäätelöä yli 200 asteiseen uuniin sen sulamatta. Tämä retroherkku kummittelee itselläni tasaisin väliajoin mielessä: muistan kun lapsuudessa teimme uunijätelökakkua, ja joka kerta oli mielestäni yhtä ihmeellistä, kun jäätelö ei tosiaankaan sulanut kuumassa uunissa!
Jos et mitään muuta Black Fridayksi keksi, niin voit piristää pimeää päivää tällä ihanalla herkulla! Kyseessä ei ole mikään painonvartijan luottoresepti, mutta kuka tahansa, joka ei ole allerginen reseptin ainesosille, voi kerran vuodessa syödä annoksen tätä retrokummajaista.
Pohja (laiskuuden iskiessä voit käyttää kaupan valmispohjaa)
- 2 luomukananmunaa
- 1 dl intiaanisokeria tai muuta vähemmän käsiteltyä sokeria
- 1 dl jauhoja, gluteenittomia tai gluteenillisia
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl vanilijajauhetta
- ripaus kristallisuolaa tai muuta valkaisematonta suolaa
Toimi näin:
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan. Sekoita keskenään.
- Kaada voideltuun piirakkavuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Marenki
- 4 luomukananmunanvalkuaista
- 2,5 dl tomusokeria
- 1 tl vanijajauhetta
Vaahdota kaikki aineet yhdessä kovaksi vaahdoksi.
Täytteeksi
- 100 g hilloa
- 200 g marjoja
- 1 l jäätelöä
Toimi näin:
- Kuumenna uuni 230 asteeseen.
- Ota kaikki valmiiksi kakun kokoamista varten, jotta jäätelö ei ehdi sulaa.
- Levitä pohjalle ensin hillo ja sitten marjat.
- Leikkaa jäätelöstä ohuita viipaleita ja kokoa pohjan päälle.
- Kuorruta kakku marengilla niin, että koko täytekeko peittyy, eikä lämpö pääse sulattamaan jäätelöä.
- Paista kuumassa uunissa noin 2 minuuttia siten, että marenki saa vähän väriä ja nauti.