Resepti on yksi Hyviksen Joulureseptikisan voittajista.
Tämä vegaaninen hedelmäinen suklaarahka sopii mainiosti joulun jälkiruokapöydän kruunuksi! Tämän ohjeen mukaan valmistettuna, annoksia syntyy kuudelle henkilölle.
Tarvitset:
- 1 prk (251g) soijavispiä
- 2 rkl tummaa intiaanisokeria
- 1 prk (400g) soijarahkaa
- 1/2 dl raakakaakaojauhetta
- pieni veitsenkärjellinen cayennepippuria
- 1 appelsiinin kuori
- 1/2 pss (40g) cashewpähninää
- 1 levy (30g) raakasuklaata 80% (Cocovi)
- 1 prk (410g/230g) päärynänpuolikkaita mehussa
- 1 prk (300g/175g) mandariinilohkoja mehussa
- 6 kpl punaisia cocktailkirsikoita sokeriliemessä
Toimi näin:
- Laita hedelmät siivilään valumaan. Mittaa kaakao ja sekoita sen joukkoon pippuri.
- Pese ja kuivaa appelsiini, raasta kuori.
- Hienonna veitsellä pähkinät ja suklaa pieneksi.
- Kuutio päärynät. Ota 18 kaunista mandariinilohkoa talteen koristelua varten. Kuutio loput.
- Vispaa soijakerma ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää soijarahka kahdessa osassa, jotta saat hyvin vispattua ne joukkoon.
- Lisää vielä kaakao-pippuriseos sekä appelsiinin kuori ja pyöräytä vatkaimella sekaisin.
- Lisää hienonnetut pähkinät sekä suklaa,kääntele kauhalla sekaisin.
- Lisää vielä seokseen kuutioidut hedelmät, kääntele sekaisin.
- Laita rahka makuuntumaan kahdeksi tunniksi jääkaappiin.
- Annostele rahka annosmaljoihin ja koristele mandariilohkoilla ja (valutetuilla) kirsikoilla.