Kokoelma: Impolan

Hampunviljelyn uranuurtajat

Impolan tila on ollut saman suvun hallussa jo 1800-luvulta lähtien. Hamppua tilalla on viljelty vuodesta 2010 lähtien ja tila onkin yksi hampunviljelyn uraauurtavista toimijoista. Tutustu Impolan tuotteisiin ja ihastu!

Impolan kasvitilalla viljellään kotimaista öljyhamppua

Impolan kasvitila sijaitsee Sastamalan kaupungissa, Kämmäkän kylässä. Yrittäjä Kaarlo Impola on harrastanut maataloutta jo kaksi vuosikymmentä ja toiminta on keskittynyt erityisesti kotimaisen öljyhampunviljelyyn. Viljelty Finola-lajike tuottaa hyvälaatuista siementä myös Suomen lyhyen kasvukauden olosuhteissa ja se puidaan perinteisesti lokakuun-marraskuun aikana. Hampunviljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita. 

Hyviä omega-3. -6 ja -9 -rasvahappojen lähteitä

Hampunsiemenet ovat jo monelle suomalaisellekin tuttuja mm. smoothien tai puuron joukosta. Hamppurouhetta voidaan käyttää samalla tapaa, sen lisäksi se soveltuu erinomaisesti mm. leivontaan. Hamppuöljy on puolestaan erinomainen vaihtoehto kasviöljyksi, sillä se sisältää erinomaisessa suhteessa sekä omega-3, -6, että -9 -rasvahappoja.
Hamppuöljyn lisäksi Impola markkinoi camelinaöljyä. Camelinaöljy on tunnettu erityisesti sen suuresta omega-3 -rasvahappopitoisuudestaan, jota se sisältää huimat 40 %. Camelinaöljy sopii kaikkeen ruoanlaittoon, myös paistamiseen. Kokeile vaikka!