Kokoelma: Oululainen

Suomalaisten suosikkihapankorput ja muut rapsakat herkut

Oululaisen hapankorpuilla on pitkät perinteet: ensimmäiset hapankorput leivottiin jo vuonna 1955, ja resepti on pysynyt läpi vuosikymmenten samana. Oululaisen maistuvat hapankorput leivotaan suomalaisesta rukiista ja kaurasta. Lisäksi Oululaisen valikoimasta löytyy naposteluun ja juustojen pariksi mainiosti sopivat ruis- ja kauralastut. Tilaa makupalat kätevästi kotiin Hyvikseltä!

3 Results found for 'Oululainen'
Järjestä
Osuvuus
Hinta, matalasta korkeaan
Hinta, korkeasta matalaan
Nimi, A-Ö
Nimi, Ö-A
Arvostelut, matalasta korkeaan
Arvostelut, korkeasta matalaan
Vanhimmasta uusimpaan
Uusimmasta vanhimpaan
Items per page : 36
12
24
36
1 

Leipomotuotteita jo yli 100 vuoden ajan

Oululainen on valmistanut leipiä ja leivonnaisia yli 100 vuoden ajan. Oululaisen perustivat vuonna 1909 Kaarlo ja Vilhelmiina Helenius. Vilhelmiina valmistui leipuriksi Oulussa, minkä mukaan yritys sai nimensä. Jo alkuajoistaan lähtien Oululainen on leiponut kaikki tuotteensa suomalaisesta viljasta.

Tänä päivänä Oululainen on osa Fazer-konsernia. Oululainen valmistaa kuivatuotteiden lisäksi tuoreita leipiä ja leivonnaisia. Oululainen tunnetaan kenties parhaiten jälkiuunileivästään, jota on leivottu vuodesta 1947 lähtien. Jälkiuunileipä leivotaan Oululaisen omasta hapanjuuresta ja paistetaan pitkään uunissa matalassa lämpötilassa (nimi jälkiuuni viittaa uunin jälkilämpöön). Tämä antaa leivälle sen ainutlaatuisen voimakkaan rukiisen maun ja raskaan rakenteen. Vuonna 2017 Oululainen toi markkinoille myös Jälkiuuni-ruislastut, ja myöhemmin Jälkiuuni-kauralastut.

Ruisleipä, suomalaisten kansallisaarre

Mitä olisikaan suomalainen kulttuuri ilman ruisleipää. Ruisleipää pidetään usein suomalaisen sisun symbolina, ja monille suomalaisille ruisleipä edustaa sekä terveellistä että maittavaa ruokaa. Ei siis ihme, että ruisleipä on valittu Suomen kansallisruoaksi.

Ruisleivässä käytetty ruis on lähes poikkeuksetta täysjyväruista. Suomalainen ruisleipä leivotaan hapanjuuresta perinteisin menetelmin. Hapanjuuri antaa ruisleivälle sille ominaisen happaman maun.

Tutkimusten mukaan ruisleivällä on monia terveyshyötyjä. Ruisleipä sisältää runsaasti laadukkaita vitamiini- ja kivennäisainepitoisia kuituja. Runsaskuituinen ruisleipä on erinomainen B1-vitamiinin, foolihapon, sinkin, magnesiumin ja kaliumin lähde. Ruisleipä tekee myös hyvää suoliston hyvinvoinnille.