Hunaja on luonnon oma makeutusaine
Hunaja on 100-prosenttinen luonnontuote, jota voi käyttää ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa sokerin sijaan. Hunaja koostuu enimmäkseen fruktoosista ja glukoosista sekä vedestä. Näiden lisäksi hunaja sisältää suojaravintoaineita, kuten vitamiineja, sekä entsyymejä ja hivenaineita. Hunajan koostumus vaihtelee sen mukaan, mistä kasveista mehiläiset ovat sitä valmistaneet.
Lue lisää hunajan valmistuksesta Ponkalan Artesaanihunajasta kertovasta jutusta blogistamme!
Hunajassa on vähemmän kaloreita kuin sokerissa
Koska hunaja aistitaan tavallista sokeria jopa 1,3 kertaa makeammaksi, sitä tarvitaan saman makeuden synnyttämiseen vähemmän. Lisäksi hunajassa on 20 % vähemmän kaloreita kuin sokerissa, joten sokeria vastaavan makeuden tunteen saa hunajasta noin 40 % pienemmällä energiamäärällä! Sataan grammaan sokeria suhteutettuna tarvitaan siis vain noin 70 grammaa hunajaa.
Muistathan, ettei hunajaa tule antaa alle vuoden (1v.) ikäisille lapsille.
Tutustu hunajatuotteisiin!