Lisäaineeton, gluteeniton ja luontaisesti kofeiiniton ZenBro sikuri
ZenBron sikuri kerätään Pohjois-Ranskan viljelmiltä syksyisin. Keruun jälkeen sikurikasvin juuret pestään, viipaloidaan, kuivataan, paahdetaan ja sumukuivataan, jolloin tuote saadaan kätevään instant-muotoon. Näin sikurijuuresta saadaan kaikki sen sisältämä kuitu säilymään lopputuotteeseen saakka.
Sikurin käyttö ja terveysvaikutukset
Meille suomalaisille sikuri on tuttu jo sota-ajalta, jolloin sitä käytettiin kahvin korvikkeena. Sikurin eri muunnoksia on kuitenkin käytetty jo antiikin ajoista rohtoina ja lääkkeinä. Sikurijuuri sisältää terveydelle hyväksi olevaa prebioottista ravintokuitua inuliinia, sekä vitamiineja. Vaihtamalla kahvin kofeiinittomaan sikuriin hellit vatsaasi ja vältät kahvin aiheuttamat tärinät.
Sikuria voi juoda kofeiinittomana kahvin “korvikkeena”, vaikka minkään korvikkeena sitä ei nykypäivänä tarvitse enää ajatella – juoman maku on erittäin hyvä sellaisenaan. Hieman kahvin oloisena, lempeän makeana juomana sitä voi kuitenkin nauttia kuten kahvia. ZenBro:lta löydät sekä 100 % sikurijuurijauheen, että täyteläisen sikurikahvin, joka sisältää 60 % kahvia ja 40 % sikuria.
Käytä sikurijuurijauhetta pikakahvin tapaan. Tässä muutamia tapoja sikurin käyttöön:
- Sikuri sopii käytettäväksi kuumana tai kylmänä
- Voit juoda sikurin mustana, maidolla tai sekoittaa siitä vaikka karamellimaisen ihanan kauramaitojuoman
- Kokeile myös sikurilattea, rasvasikurikahvia tai jääsikurijuomaa!
Vinkki: sikurin joukkoon sopii erinomaisesti myös erilaiset mausteet, kuten lakritsijuuri, kaneli tai kurkuma.