Infinitan gua sha -hierontakivi ja kasvoroller

Hehkuva iho itämaisella kasvohieronnalla - testissä gua sha -hierontakivi ja kasvoroller

Ilman tuotteita toteutetut kasvohieronnat ovat nousseet maailmalla suureen suosioon viime vuosien aikana, ja trendi on saanut Suomessakin nopeasti jalansijaa. Kasvohierontabuumin etunenässä on ollut kasvorullaus, mutta viime aikoina rullauksen rinnalle on noussut kasvoja muokkaava gua sha -hieronta. Mistään uusista keksinnöistä ei kuitenkaan ole kyse, vaan kasvorullausta on tehty Kiinan hoveissa jo vuosisatoja sitten, ja gua sha perustuu ikivanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen.

Tänä päivänä kuka tahansa voi toteuttaa hoidot vaivattomasti omassa kylpyhuoneessaan, ja kasvorullauksen ja gua shan väitetyt hyödyt ovatkin inspiroineet monet ottamaan hoidot osaksi omaa päivittäistä kauneusrutiinia. Säännöllisten käsittelyjen sanotaan muun muassa vilkastavan kasvojen aineenvaihduntaa, laskevan turvotusta, rentouttavan lihaksia sekä tasoittavan juonteita. Toimivatko kasvorullaus ja gua sha todella? Entä kuinka käsittelyt eroavat toisistaan?

Kasvorullauksen ja gua shan vaikutukset

Kasvorullaus tehdään nimensä mukaisesti kasvorullalla, joka on perinteisesti valmistettu jadesta tai ruusukvartsista. Kasvoja rullataan kevyesti kasvojen keskiosasta ohimoille ja ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä. Kasvorullauksen sanotaan vähentävän erityisesti silmänympärysalueen turvotusta, edistävän hoitotuotteiden imeytymistä, parantavan ihon kimmoisuutta sekä rauhoittavan ärtynyttä ihoa.

Itämaiseksi kasvojenkohotukseksikin kutsuttu gua sha tehdään lastamaisella gua sha -kivellä ihon pintaa “kaapimalla”. Gua shan tehon sanotaan menevän syvemmälle kuin kasvorullauksen: gua sha tehostaa verenkiertoa ja näin ollen edesauttaa kuona-aineiden ja turvotusten poistumista sekä solujen uusiutumista. Lisäksi gua sha avaa muun muassa päänsärkyä aiheuttavia lihaskireyksiä sekä vähentää juonteita ja epäpuhtauksia.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan gua sha avaa kehon meridiaanikanavia, joiden kautta energia eli chi virtaa. Lihasjännitysten avaaminen gua shalla mahdollistaa chin vapaan virtauksen. Gua sha -kivellä voi käsitellä kasvojen lisäksi myös vartalon jumituksia, kuten niskaa, hartioita tai kipeitä penikoita. 

Gua sha -kasvohieronta ja kasvorullaus - näin ne toimivat

Sain ilokseni testattavaksi suomalaisen Infinitan gua sha -hierontakiven sekä kasvorollerin. Sekä kasvorolleria että gua sha -kiveä on saatavilla ruusukvartsista, vihreästä aventuriinista ja onyksista valmistettuna.

Sekä kasvorolleria että gua shata suositellaan käytettäväksi aamuin illoin puhdistetulla iholla. Vaikutusta voi tehostaa entisestään tekemällä käsittelyn kylmällä kivellä, jolloin välineet kannattaa säilyttää jääkaapissa. Ennen rullausta tai gua shata kasvoille kannattaa laittaa voide tai kasvoöljy, jotta väline liukuu paremmin iholla. Näin käsittely myös tehostaa tuotteiden imeytymistä.

Kasvorullauksen voi tehdä vaikkapa lämmittelynä ennen gua sha -käsittelyä tai jäähdyttelynä sen jälkeen. Rullaus on varsin simppeliä, ja soveltuu hyvin kiireiselle tai vaivattomien kauneusrutiinien ystävälle.

  • Rullaus aloitetaan kaulasta ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä kevyesti painaen.
  • Kaulan jälkeen siirrytään kasvoihin: rullaus aloitetaan kasvojen keskiosasta ja suunnataan ylös- ja ulospäin ohimoa kohti. Rullaa on tarkoitus painaa napakasti ihoa vasten ihoa kuitenkaan venyttämättä.
  • Silmänympärysiho käsitellään rollerin pienemmällä päällä rullaamalla kevyesti silmän sisänurkasta ohimolle päin. Pienemmällä päällä voi käsitellä myös huulet.

Gua sha -käsittely tehdään samalla periaatteella kuin kasvorullaus, eli ylös- ja ulospäin suuntautuvin vedoin kasvojen keskiosasta ohimoita kohti. Gua sha -hierontakiviä on olemassa erimuotoisia ja -kokoisia. Infinitan kivi on lastamainen ja sydämenmuotoinen, ja se istuu hyvin käteen. Ensivilkaisulla gua sha -kiven muodon tarkoitus ei tosin allekirjoittaneelle aukea, mutta pikaisella googlettelulla selviää, mitkä lastan pinnat sopivat mihinkin tarkoitukseen. Tässä nopea ABC:

  • Sydämen “pyörylät” soveltuvat leukalinjan, nenän, poskiluun, kulmaluun ja hartialihaksen käsittelyyn.
  • Kovera, pitkä sivu soveltuu isommille ihoalueille, kuten kaulan sivustoille, poskille ja otsalle.
  • Kapealla kärjellä voi painella akupunktiopisteitä, kuten nenänpieliä ja kulmakarvojen välistä pistettä.

Tarkempia ohjeita ja tutoriaaleja kasvojen käsittelyyn löytyy pilvin pimein, mutta itse testasin The Chalkboardin ohjeistusta, jossa liikutaan leukalinjasta poskien kautta kohti otsaa. Kutakin kohtaa käsitellään 3-10 kertaa pitkillä ja rauhallisilla vedoilla. Keveämpi kosketus parantaa lymfakiertoa, kun taas astetta suuremmalla paineella käsittely ulottuu lihakseen asti. Gua sha tehdään kuitenkin hellävaroen, eikä kipu kuulu asiaan. Gua sha -käsittelyyn kannattaa varata enemmän aikaa kuin rullaukseen, ja kohdistaa huomio erityisesti niihin kohtiin, jotka tuntuvat olevan eniten avaamisen tarpeessa.

Kasvoroller ja gua sha -hierontakivi puhdistetaan käytön jälkeen saippualla ja vedellä ja sujautetaan takaisin jääkaappiin odottamaan seuraavaa käsittelyä.

Mitä käsittelyt saivat aikaan?

Kasvorullaus ja gua sha tuntuvat todella rentouttavalta iholla, joten jo sen vuoksi suosittelen lämpimästi kokeilemaan niitä. Aamulla silmien turvotus laski jo pelkän rullauksen jälkeen näkyvästi, ja jääkaappikylmä kivi tuntui väsyneellä iholla mannalta. Kasvoroller vaikutti myös toimivan oivana stressileluna erityisesti ohimoita rullaillessa.

Gua sha -käsittely taas tuntui löytävän hyvin tämän stressiin ja lihasjumeihin taipuvaisen näyttöpäätetyöskentelijän kireät kasvolihakset - sellaisetkin, joiden olemassaolosta en ollut edes tietoinen. Herkkä hipiäni punoitti jonkin aikaa käsittelyn jälkeen, mutta se kuuluu asiaan ja kertoo tehostuneesta verenkierrosta.

Fiilistelin raikasta ja viileää tunnetta kasvoilla vielä hyvän aikaa käsittelyn jälkeen. Iho tuntui myös selkeästi pehmeämmältä, ja voiteet olivat imeytyneet jonnekin normaalia syvemmälle ihoon - erittäin hyvä asia erityisesti talven kynnyksellä, kun kylmän sään kuivattama iho janoaa kaikki kosteuden rippeet, mitä saatavilla on.

On mielenkiintoista nähdä, onko kasvorullauksella ja gua shalla pidempiaikaisia vaikutuksia, kuten lupailtua juonteiden tasoittumista. Testin myötä kasvoroller ja gua sha löysivät osaksi ainakin omaa ihonhoitorutiiniani.

Lähteet:
How to give yourself the ultimate Gua sha facial at home
Facial Gua sha
This Chinese facial tool is the secret to better skin in 2018
The difference between jade roller and Gua sha tools

Tähän liittyvät tuotteet:

Lavera – luonnonkosmetiikkaa kaikille jo 30 vuotta – saksalaisen perheyrityksen tarina

Couperosa-iho vaatii pitkäjänteistä ja hellää hoitoa

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.