Kauraverso on valittu vuoden 2022 Rohdoskasviksi

Kauraverso on Vuoden 2022 Rohdoskasvi

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut perinteisenä luonnonlääkkeenä tunnetun kauraverson Vuoden 2022 Rohdoskasviksi. Kauraversoa on käytetty paitsi ravintokasvina myös hermostoa rauhoittavana rohdoskasvina fytoterapiassa eli kasvilääkinnässä.

Kauraverso rauhoittaa ja vahvistaa hermostoa

Kaurasta (Avena sativa) saadaan niin ravintoa kuin fytoterapiassa käytettävää kauranversouutetta. Rohdoskäytössä kauranversoa hyödynnetään erityisesti hermoston rauhoittajana ja vahvistajana. Kauraa on viljelty länsimaissa ja Suomessa ainakin 1300-luvulta lähtien.

Rauhoittavaa kauranversouutetta valmistetaan kukkivan kauran versoista. Se on erittäin mieto kasviuute, minkä ansiosta sitä voidaan antaa sisäisesti myös lapsille ja eläimille (rohdosvalmisteiden käytöstä lemmikkien tarpeisiin voit lukea lisää täältä).

Kauranversouutetta on käytetty fytoterapiassa muun muassa parantamaan keskittymistä, elvyttämään hermoston ylikuormitusta, tukemaan tupakasta vieroittautumista ja helpottamaan stressiä, hermostuneisuutta, unihäiriöitä sekä esiintymisjännitystä.

Pitkä käyttöhistoria, monipuoliset ominaisuudet ja vahva tieteellinen näyttö

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto perustelee kauraverson valintaa Vuoden 2022 Rohdosvalmisteeksi muun muassa seuraavasti:

  • kauraversolla on pitkä käyttöhistoria
  • kauraversosta on julkaistu runsaasti tieteellisiä tutkimuksia
  • kauraverso on ominaisuuksiltaan monipuolinen

Valinnalla pyritään myös nostamaan perinteisiin luonnonlääkkeisiin ja niiden hyödyntämiseen liittyvää arvostusta sekä muistuttamaan kasvilääkinnän laajoista käyttömahdollisuuksista.

Tilaa kauraversoa sisältäviä tuotteita Hyvikseltä

Hyviksen valikoimasta löydät muun muassa seuraavat kauraversoa sisältävät tuotteet:

Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa

Täysin uniikki Nokkos Kombucha valloittaa maistajansa

Näitä luetaan

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.