Tarvitset:
- 1 pussi Madame Loulou tattari taikinajauhoseosta
- 125 g luomuvoita
- 1 luomukananmuna
- 5 dl Glögiä
- 1,5 rkl Agar Agaria
- 1 tl kanelia, tai enemmän (oman maun mukaan)
- 1 tl kookossokeria
- 4 dl luomukermaa/kaurakermaa
Toimi näin:
- Tee piirakkapohjat pussin ohjeen mukaan. Pohjat voi tehdä jo muutamaa päivää aikaisemminkin odottamaan täyttöä.
- Laita uuni kuumenamaan 160 asteeseen.
- Lisää jauhon joukkoon kylmä voi ja nypi sekaisin.
- Lisää nypityn seoksen joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa seos 12 osaan ja painele ne muffinsipellin koloihin.
- Paista 160 asteessa niin että pohat ovat mukavan kullan värisiä, noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Täytteeseen voi käyttää oman maun mukaan minkälaista glögiä haluaa. Itse haluan vahvan glögin maun, joten käytän glögitiivistettä, suhteessa 4 dl vettä ja 1 dl vettä.
- Tee hyydyke Agar Agar -pussin ohjeen mukaan.
- Sekoita 1,5 tl Agar Agaria nesteeseen, annan seistä hetken.
- Kuumenna sitten seosta sekoittaen kaksi minuuttia.
- Anna jäähtyä, sekoittele aina välillä, niin ettei se pääse vielä jähmettymään.
- Kun seos on jäähtynyt, kaada seos tasaisesti piiras pohjille.
- Nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Ennen tarjoilua, kuorruta piiraat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä kanelilla.
- Pursota piirakoiden päälle ja nauti.