Tänä vuonna omenoita on riittänyt ja nyt vuorossa olikin niiden upottaminen muffinitaikinaan. Näin flunssakautena lisäsin muffineihin myös inkivääriä mukaan, jos siitä olisi maun lisäksi vaikka myös tehostamaan vastustuskykyä.
Nämä muffinit eivät ehkä kauneudella koreille, vaan ne saavatkin olla ulkonäöltään ronskin rustiikkisia. Muffinit sopivat syötäväksi sellaisenaan, kuorrutteen tai vaikkapa vaniljajäätelön kera. Taikinan valmistaminen on helppoa – mitään ei tarvitse sen enempää vatkata, kunhan sekoitat vain kaiken yhteen!
Näiden muffinien valmistaminen onnistuu lastenkin kanssa. Heidän mielestään on erityisen hauskaa mittailla aineksia ja sekoitella puukauhalla.
Tarvitset:
- 3 dl gluteenittomia jauhoja
- 1,5 dl fariinisokeria/kookossokeria
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 3 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl laadukasta suolaa
- n. 3 kotimaista omenaa, yhteensä 3 dl raastetta
- 1 tl vaniljauutetta
- 50 g luomuvoita
- 2 luomukananmunaa
- 1,5 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
- Ota esille paperiset muffinivuoat taikka muffinipelti.
- Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään.
- Raasta sitten omenat.
- Lisää omenaraasteen joukkoon vaniljauute, sulatettu voi, kananmunat raasta lopuksi inkivääriä sekaan.
- Yhdistä raasteseokseen kuivat aineet ja sekoita taikinaksi. Älä kuitenkaan vatkaa liian voimakkaasti.
- Nostele taikinaa lusikalla muffinivuokiin. Täytä noin 2/3 osaa vuoasta. Taikinasta tulee 12 muffinia.
- Paista 190 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Nauti vähän jäähtyneenä.
Kuorrutukseen:
- 50 g pehmeää luomuvoita
- 1,5 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa