Tämä proteiinipannari hurmaa helppoudellaan ja vie kielen mennessään! Pannukakkuun tarvittavat aineet surautetaan helposti blenderissä ja pannari paistuu uunissa kuin huomaamatta. Pannarin päälle voit valita juuri niin simppelin tai monipuolisen kattauksen kuin itse haluat.
Gluteeniton proteiinipannari uunissa
Proteiinipannukakku on oivallinen ruokalaji joka käänteeseen – aamiaiseksi, lounaaksi, välipalaksi tai päivälliseksi. Itse huomasin koukuttuneeni tähän helppoon reseptiin, sillä kerran reseptiä kokeiltuani, valmistin sitä yhtäkkiä kuukauden sisällä kerran viikossa. Resepti päätyikin heittämällä arkiruokalistalle!
Pannari (uunipellillinen):
- 4 keskikokoista, kypsää banaania
- 8 kpl kananmunia
- 2 dl gluteenitonta kaurajuomaa tai maitoa
- 4 dl (vaniljanmakuista) heraproteiinijauhetta (itse käytin Foodinin maustamatonta heraproteiinia)
- 2 tl leivinjauhetta
- ( halutessasi 1 tl vanilijauutejauhetta tai vaniljajauhetta, jos käytät maustamatonta heraa)
Toimi näin:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita banaanit, kananmunat ja maito/kaurajuoma blenderillä.
- Lisää kuivat aineet ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi.
- Jos haluat, voit lisätä joukkoon vaniljauutetta.
- Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 20 min uunin alatasolla. Pinta tummuu aika reippaasti, joten älä säikähdä. 😉
Pannarin täytteeksi esim.:
- maitorahkaa/turkkilaista jogurttia/kaurajogurttia/maustamatonta jogurttia
- hilloa (esim. Good Goodin ketohillot) tai marjasosetta (esim. Piltti)
- banaanin siivuja
- passionhedelmää/satsumaa/mitä tahansa muuta hedelmää
- mustaherukoita tai muita marjoja
- saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
- maapähkinävoita tai cashewtahnaa
- caylonkanelia
Pannariresepti mukailtu Inhimillinen turhamaisuus -blogista. 💚