Luomutäysjyväriisistä valmistettu salaatti on ruokaisaa ja se sopii mainiosti myös juhlapöytään. Voit valmistaa salaatin jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan. Purista joukkoon tarjoilupäivänä sitruunamehua ja sekoita joukkoon vielä tilkka oliiviöljyä.
Ainesosat:
- 8-10 dl vettä
- 2 dl Vogel Luomutäysjyväriisiä
- 2 Herbamare-kasvisliemitiivistekuutiota
- 15-20 sokeriherneenpalkoa
- 5-10 retiisiä
- 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- yhden sitruunan puristettu mehu
- ½ dl oliiviöljyä
- Herbamare-yrttisuolaa maun mukaan
- ½-1 ruukku persiljaa
Valmistus:
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon Luomutäysjyväriisi.
- Murenna joukkoon Herbamare kasvisliemitiivistekuutiot.
- Anna hautua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen.
- Leikkaa sokeriherneenpalot ja retiisit ohuiksi suikaleiksi.
- Puolita tai lohko kirsikka- tai miniluumutomaatit. Purista joukkoon sitruunanmehu.
- Lisää ainekset kypsän, jäähtyneen riisin joukkoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy.
- Mausta ripauksella Herbamare-yrttisuolaa.
- Silppua sekaan persiljaa.
Tarjoa!