Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän paljon kana- tai lihasuikaleita, joten ne maistuvat varmasti myös sekaravinnon syöjälle. Kokeile tätä simppeliä soijasuikalereseptiä!
Täyttävä ja herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista loihdit vaivattomasti täyttävää, proteiini- ja kuitupitoista ruokaa, joka maistuu kaikille. Kokeile tätä reseptiä ja ihastu!
Tarvitset:
- n. 5 dl kuivia soijasuikaleita + 10 dl vettä + mausteita/kasvisliemikuutio
- 1 pieni sipuli
- 2 punaista suippopaprikaa
- oliiviöljyä paistamiseen
- 2 kasvisliemikuutiota
- 5 tl vihreää mietoa currytahnaa
- 3 tl juustokuminaa
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tölkki kookosmaitoa
- (chiliä oman maun mukaan)
- (vettä)
- haluamaasi riisiä, esim. täysjyväriisiä
Toimi näin:
- Keitä suikaleet ohjeen mukaan isossa kattilassa ja valuta ylimääräinen vesi pois. Voit maustaa keitinveden esim. kasvisliemikuutiolla.
- Silppua sipuli ja paprika. Voit halutessasi pilkkoa myös soijasuikaleet pienemmäksi.
- Kuullota sipulit reilussa oliiviöljyssä suurella pannulla/isossa kattilassa.
- Lisää soijasuikaleet ja paista.
- Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, currytahna ja mausteet sekä paprika.
- Kaada joukkon kookosmaito ja lorauta mukaan myös vettä, mikäli seos vaikuttaa liian paksulta.
- Anna porista miedolla lämmöllä n. 15 min.
Tarjoile esimerkiksi täysjyväriisin kanssa.
Jos innostuit soijasuikaleista, kokeile myös tätä reseptiä: Helppoa ja hyvää ruokaa soijarouheesta: herkullinen soijarouhe-bolognese