Soijarouhe on kätevä soijavalmiste, joka sopii mainiosti kasvis- ja vegaaniruokavalioon. Soijapapu sisältää proteiinia sadassa grammassa huimat 50,3 g, joten sillä tyydyttää helposti päivittäisen proteiinitarpeen. Kokeile tätä helppoa ja nopeaa soijarouhereseptiä!
Äärettömän helppo ja nopea bolognese-kastike tummasta soijarouheesta
Idea nopeasti valmistuvasta, kasvisruokailijalle ja vegaanille sopivasta bolognese-kastikkeeseesta lähti tarpeesta tehdä täyttävää ja vain muutamasta raaka-aineesta syntyvää arkiruokaa keskellä viikkoa. Simppelit, nopeat ja terveelliset ruoat ovat avainasemassa silloin, kun elämässä on meneillään hektisempi ajanjakso, kuten kuuluisat ruuhkavuodet tai esimerkiksi opiskelun ja työelämän yhdistäminen.
Tarvitset:
- 2 sipulia
- oliiviöljyä
- 2 dl tummaa soijarouhetta, esim. Soyappetit Tumma soijarouhe
- 4 dl vettä
- (0,5–1 kasvisliemikuutio, esim. A.Vogel Herbamare Luomu Kasvisliemikuutio)
- n. 600–800 g tomaattikastiketta, esim. Urtekram Luomu Pastakastike Basilika tai Biona Luomu Basilico Pastakastike
- n. 1–2 dl vettä (huuhtele tomaattikastikepurkki ja kaada vesi ja kastikejäämät mukaan)
- 2–5 valkosipulinkynttä oman maun mukaan
- tuoretta basilikaa koristeluun ja 1 dl joukkoon, jos käyttämäsi tomaattikastike ei sisällä basilikaa
- mausteita (esim. yrttisuolaa, paprikajauhetta, mustapippuria ym.)
- spagettia tai muuta pastaa
Toimi näin:
- Pilko sipulit ja kuullota ne paistinpannulla runsaassa oliiviöljyssä.
- Keitä tummaa soijarouhetta muutama minuutti (kasvisliemikuutiolla maustetussa) vedessä kattilassa.
- Lisää joukkoon kuullotetut sipulit, tomaattikastike, vesi ja puristetut valkosipulinkynnet (sekä silputtu basilika), ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 10–15 min.
- Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai Herbamare Spicy Luomu -yrttisuolalla ja esim. paprikajauheella ja mustapippurilla makusi mukaan!
Soijarouheesta valmistetun bolognese-kastikkeen kaveriksi sopii mainiosti perinteinen spagetti tai muu pasta.
Soyappetitin valikoimasta löydät esim. vaalean ja tumman soijarouheen sekä suositut soijasuikaleet.
Jos innoistuit soijarouhereseptistä, katso myös tämä resepti: Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Fun fact: Tiesitkö, että sipuli sisältää kversetiiniä, joka on tehokas antioksidantti ja luonnon oma "antihistamiini"?
Sipuli kuuluu ruoanlaittoon makusyistä, mutta sillä on myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Muun muassa sipulit, etenkin punasipuli, omenan kuori, kapris, sitrushedelmät, tomaatti, kvinoa ja parsakaali sisältävät kversetiiniä. Kversetiini on flavonoideihin kuuluva antioksidantti, joka suojelee soluja oksidatiiviselta stressiltä eli hapettumiselta. Lisäksi kversetiini toimii antihistamiinin tavoin vähentämällä elimistön omaa histamiinin eritystä. Toisin sanoen se hillitsee tulehdusta ja allergista reaktiota.